De bewolking had de overhand deze morgen en voor de zon was er geen plaats, de wind: 4 à 5 Beaufort uit het zuidwesten. De wegkapiteins voor de rit: Tom S., Rik V., Jeffrey P. en Fritz.
Onder het commando van onze kopmannen zette de karavaan zich in beweging rond 09.00 uur voor een rit van 75 km. Van opwarmen was er geen sprake want het was onmiddellijk beuken tegen de wind in. Op het geplande parcours geen wegenwerken vandaag: uitzonderlijk ! Er werd richting Heusden vertrokken om dan verder te rijden naar Merelbeke, Munkzwalm, Hostellerie, het eerste bergsegment van dit seizoen. In de afdaling naar Rozebeke was het wel opletten geblazen. De renners die deelnamen aan de Ename Classic (nu blijkbaar op zondag) kwamen ons in grote getale tegen uit tegenovergestelde richting. Een vrachtwagen kon blijkbaar niet wachten, de weg werd hierdoor versmald, gevolg iedereen in de remmen. Xavier G. kon de borduur niet meer ontwijken en kwam ten val. Verdict: geschaafd onderbeen en derailleur stuk. De voorzitter besliste dan om in groep de Hostellerie op te rijden zodat er geen punten te verdienen waren. Terechte beslissing.
De geoliede machine van onze kopmannen maalde de kilometers op de terugweg af in gestrekte draf. Via Zottegem, Sint-Lievens-Esse, Herzele, Sint-Lievens-Houtem – Oosterzele, Melle bereikten we terug Laarne. De sprint werd aangetrokken door Ben. Door de hoge snelheid werden de meesten overboord gegooid en bleven er nog 5 over om voor de zege te spurten. Het werd uiteindelijk Didier die de eerste plaats binnenhaalde na Stefaan (had de vorige twee weken al gewonnen), Kurt R., Nicolaas en Gratien S.
Luc R. alias Cippo was blij dat hij den eerste mocht trakteren wegens een dagje ouder – proficiat.
Afstand 75 km, gemiddelde 30,5 km/h, hoogtemeters: 502 m.